Sarabanda

Sarabanda
Hvornår:
08.12.2014 kl. 19:30
Sted:
Viborg Musiksal

Jule-barokkoncert leveret af Musikskolens lærerensemble.

La SARABANDA består af en række lærere på musikskolen, de har specialiseret sig i barok- og renæssancemusik. Der bliver benyttet instrumenterne som cembalo, blokfløjte, gambe, violin og traversfløjte. Til koncerten vil der blive fortalt om instrumenterne, som adskiller sig en del fra nutidens, desuden krydres koncerten med anekdoter om musik og komponister.

Programmet vil bl.a. indeholde musik af flg. komponister: Georg Philip Telemann, Ambrosius Stub,
Philip Heinrich Erlebach, Couperin, Tobias Hume og Georg Fr. Händel.

Georg Philip Telemann repræsenteres ved 2 stykker musik, dels en fløjtesonate i e-mol, dels en ”sørgekantate” over en død kanariefugl. Kantaten er Telemanns kommentar til tidens dyrkelse af eksotiske dyr og den fremtrædende plads, de havde fået hos borgerskabet i hans hjemby, Hamborg, hvor der var et stort og rigt borgerskab, der havde tid til at gå op bl.a. kæledyr.

Ambrosius Stub var en dansk digter, som skrev mange sange og viser til tidens populære melodier. Dem skal vi høre to af til koncerten. Den ene ”Jeg drikker tynd caffeé” er en kommentar til kaffedrikningens glæder. Den anden er ”Uskyldigt tidsfordriv”. Det vil så vise sig, hvad det er.

Philip Heinrich Erlebach, en relativt ukendt komponist, hvilket skyldes, at de fleste af hans værker er gået til i en brand. Han er repræsenteret med en triosonate for fløjte, gambe og cembalo. Sonaten består af en række dansesatser.

Den franske komponist Couperin har komponeret ”Les barricades mysterieuses”, og gamben kan høres i 2 solostykker af den engelske komponist og adelsmand, Tobias Hume. Titlerne er ”Harke, harke” og ”A Soldiers Resolution”.

Georg Fr. Händel kommer vi til at høre i en triosonate for blokfløjte, violin og basso continuo. Det sidste dækker over instrumenterne gambe og cembalo.