Baltic Crossing

Baltic Crossing
Hvornår:
05.11.2014 kl. 20:00
Sted:
Viborg Musiksal

5-mands award-vindende folkband - energisk skandinavisk folkemusik.

Se den flotte anmeldelse på Rootszone.dk af den nye CD: "The Tune Machine"

Baltic Crossing udnytter deres stærke tilknytning til den gamle dansemusik og med respekt for hinandens traditioner til at bringe en ny ungdommelig energi til folkemusikken i Europa.  
De 5 medlemmer er fra Storbritannien, Finland og Danmark og uanset hvor de mødes må mindst én af med-lemmerne krydse Østersøen. Baltic Crossing giver dig fyrige skandinaviske violiner, boblende North-umbrian fløjter og en medrivende guitar og kontrabas rytmegruppe.

...og så lidt mere læsestof:

Baltic Crossing består af fem højaktive musikere fra toppen af den Nordeuropæiske folkemusikscene. De har spillet sammen siden 2004 og  har udgivet to anmelderroste CD’er som begge har været nominerede ved Danish Music Award. I 2014 fejrer gruppen 10 års jubilæum og det markeres med omfattende turnéer og udgivelse af en ny CD!

Baltic Crossings energiske, ekvilibristiske og livsglade musik har bragt dem meget vidt omkring. De har rødderne solidt plantet i de Nordiske og Keltiske traditioner og koncerterne er præget af stor dynamik og medrivende humor. Udover lange turneer i de tre hjemlande samt Norge og Sverige, har de spillet på mange af den vestlige verdens vigtigste folkemusikfestivaler, såsom Kaustinen Folk Music Festival (FI), Korröfestivalen (SE), Gooikoorts (BE), Shetland Folk Festival (UK), Celtic Connections (UK).

Baltic Crossing var det første folkemusikband nogensinde som blev udvalgt til det præstigefulde turnéprogram ”Rising Stars”! Bag det program stod en lang række af Europas førende klassiske koncertsale, såsom Wiener Konzerthaus, L'Auditori Chamber Music Hall i Barcelona, Athens Concert Hall, Amsterdam Concertgebouw, Cité de la musique i Paris m.fl.

Gruppens musikere er kendte hver for sig som medlemmer i bl.a. Frigg (FI/NO), KAN (UK), Jez Lowe and the Bad Pennies (UK), Tsuumi Sound System (FI), Lydom, Bugge & Høirup Trio (DK), Jensen & Bugge (DK) og Habadekuk (DK).

Baltic Crossing består af:
Ian Stephenson [UK]: guitar & toradet harmonika
Andy May [UK]: Northumbrian sækkepiber & klaver
Esko Järvelä [FI]: femstrenget violin
Antti Järvelä [FI]: mandolin & kontrabas
Kristian Bugge [DK]: violin – ”Folk Artist of the Year” ved Danish Music Awards 2011!

Alle bandets cd’er,  ”Baltic Crossing”, ”Firetour” og den splinternye jubilæumsplade, "The Tune Maxhine" er udgivet af GO Danish Folk Music (www.gofolk.dk) og kan købes via www.folkshop.dk, Itunes mm…

I 2013 har bandet atter turneret intensivt, denne gang var det England, Norge og Danmark som fik besøg. Jubilæumsåret 2014 er allerede skudt godt i gang med koncert på den legendariske finske festival Folklandia og indspilning af ny CD! Følg med i de seneste nyheder på bandets hjemmesider:

www.balticcrossing.com
www.facebook.com/balticcrossing