Kai Steensgaard og Prinsens Musikkorps

Kai Stensgaard og Prinsens Musikkorps
Hvornår:
16.04.2015 kl. 19:30
Sted:
Viborg Musiksal

Den forrygende marimbasolist og komponist Kai Steensgaard og Prinsens Musikkorps uropfører værker af Kai Steensgaard.

Kai Stensgaard har igennem de seneste 20 år rejst verden rundt med koncerter i bl.a. Royal Festival Hall i London, Simon Bolivár Concerthall i Mexico City og The National Concert Hall i Taiwan. Han har ofte turneret i Mexico og Sydamerika. Ligeledes er han efterspurgt til master classes og som dommer i internationale marimbakonkurrencer. Marimbaen har bragt ham til Europa, Japan, Taiwan, Argentina, Chile og Puerto Rico, og i 14 stater i USA.

Kai Stensgaard er pionerer og specialist indenfor 6 kølle marimbateknik, hvilket har gjort ham efterspurgt til kurser i mange lande. Han jonglerer med både 4 og 6 køller hen over marimbaen, så koncerten er en oplevelse for både øjne og ører.

Under koncerten spilles også på det nye danske slagtøjsinstrument, Aluphonen, som han er medopfinder af.

Kai Steensgaard har modtaget musikpriser og udgivet 7 CD'er, 2 DVD´er, en lærebog i 6 kølle marimba teknik samt mange kompositioner for marimba, som nu spilles af marimbaspillere over hele verden.

Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets 3 musikkorps - de øvrige er Den Kongelige Livgardes Musikkorps i København og Slesvigske Musikkorps i Haderslev. Prinsens Musikkorps hed indtil sommeren 2005 Prinsens Livregiments Musikkorps, men med nedlæggelsen af Prinsens Livregiment overgik Prinsens Musikkorps til Jydske Dragonregiment i Holstebro.

Marchmusikken er central for musikkorpset, men der spilles også et utal af koncerter med al mulig anden musik - ofte med tidens populære navne som gæstesolister. Musikkorpset har et stort og alsidigt repertoire på mere end 2000 titler, der foruden den traditionelle militærmusik også omfatter alt fra klassisk musik over swing og jazz til pop, rock og hiphop.

Forsalg og ved indgangen