Sarabanda

Sarabanda
Hvornår:
07.12.2015 kl. 19:30
Sted:
Viborg Musiksal

Spids ørene og lyt til svingende barokmusik i kulisserne fra julefilmen ”Emma og Julemanden”

Mandag den 7. december er der julekoncert i Viborg Musiksal, som lige nu udstiller kulisserne fra ”Emma og julemanden”, så der bliver en helt særlig stemning, når barokensemblet ”Sarabanda” giver koncert.

Sarabanda er et ensemble, der i sin tid er skabt af lærere på musikskolen i Viborg. Den faste stab er nu Susanne Klausen på tværfløjte, Henrik Holm på viola da gamba og Ingegerd Bogh på cembalo. De supplerer sig til denne koncert med to nyansatte lærere på Kulturskolen Viborg. Det er Sophia Larsdotter på violin og Anja Poulsen på tværfløjte og blokfløjte.

På programmet er ikke mindre end 6 komponister fra baroktiden, og nogle af dem vil nok være kendte for de fleste. Georg PhilipTelemann er repræsenteret med 2 stykker, dels en duet for to fløjter, dels en Ouverturesuite for 3 soloinstrumenter og basso continuo, hvilket i dette tilfælde vil sige cembalo og gambe. Antonio Corelli, der skrev masser af musik for violin, kan høres i en triosonate ”Ciacona” for violin, tværfløjte, cembalo og gambe. Samme besætning er der i Händels ”Triosonate i G-mol”. Den engelske komponist Robert Carr har skrevet ”Divisions upon an italian Ground”, og den bliver spillet på blokfløjte, igen med cembaloet og gamben som akkompagnerende instrumenter. Endelig vil man blive præsenteret for en traversfløjte, som er en tværfløjte fra 1700tallet. Den kan høres i 2 stykker af de franske komponister Philidor og Caix d’Hervelois i sammenspil med cembalo og gambe.

Undervejs i koncerten vil musikerne fortælle om både musik, komponister og instrumenter.  

Koncerten foregår som sagt i kulisserne fra julefilmen ”Emma og Julemanden – jagten på elverdronningens hjerte” som blev optaget i Viborg by og omegn. En stor del af kulisserne er udstillet i Musiksalen og på Viborg Museet i november og december og kan således også opleves til koncerten med Sarabanda.