Carmina Burana

Carmina Burana
Hvornår:
25.02.2015 kl. 20:00
Sted:
Viborg Teater

Dans
Gul Serie
Gratis introduktion i Rotunden kl. 19.00.

Carmina Burana
– En eksplosiv, moderne danseforestilling

Se en trailer fra forestillingen HER!

Dansk Danseteaters forestilling Carmina Burana danses til Carl Orffs eviggyldige, musikalske storværk af samme navn. Koreografien er skabt af kompagniets to prisbelønnede og anmelderoste, unge koreografer: brasilianske Alessandro Sousa Pereira og italienske Fabio Liberti.
Dansk Danseteaters 'Carmina Burana' bliver en danseforestilling bestående af to dele, hvor koreograferne har ladet sig inspirere af middelalderens underfundige fabler og fortællinger om sort magi, hoffets pomp og pragt og gadens skøre folk og fæ. 
 
Fængende og storslået musik
Carmina Burana er en moderne klassiker inden for symfonisk musik og titlen vil klinge velkendt hos mange. Værket blev komponeret af tyskeren Carl Orff i 1936 og er baseret på samfundssatiriske vers og kærlighedsviser fra middelalderen. Ved at udsætte de krasse tekster for massive rytmer og smældende korstemmer, skabte Carl Orff et af det 20. århundredes mest populære musikværker – et værk, der selv i dag kan blæse selv den mest garvede musikkender omkuld.

Hofliv og galehus
I Fabio Libertis koreografi møder vi messende nonner, trippende tjenestefolk og hoffet, der med hvidmalede kinder, flæsekraver og røde læber lever livet på godt og ondt. Det hele danses og formidles med et forfriskende strejf af både humor og ironi.  Koreograf Alessandro Sousa Pereira har på samme vis ladet sig inspirere af middelalderlivet med et komisk twist, men i hans del udspiller dansen sig på gårdspladsen, hvor omstrejfende skæbner med krumme fingre og ængstelige blikke hvileløst strejfer omkring.
Alt i alt indeholder Carmina Burana som orkesterværk en række musikalske og alment menneskelige historier, der er oplagte at videreudvikle til en moderne og legesyg danseforestilling, som både hylder musikken og dansen, de gejstlige og de gale, kærligheden og de jordiske glæder!

Danseforestilling med musik af Carl Orff

Medvirkende: Dansk Danseteaters internationale dansere.
Producent: Dansk Danseteater.
Scenografi: Tim Rushton.

Varighed: 1½ time inkl. pause.