Michael Bladt og Aarhus Jazz Orchestra

Århus Jazz Orchestra og Michael Bladt
Hvornår:
19.02.2015 kl. 19:30
Sted:
Viborg Musiksal

Suveræn hyldest når Bladt spiller Brecker!
Koncerten dirigeres af den grammynominerede dirigent: Chuck Owen

Michael Bladt & Aarhus Jazz Orchestra i en suveræn hyldest til Brecker

Michael Brecker regnes som en af de mest fremtrædende musikere gennem de seneste 40 år, kendt fra både The Brecker Brothers, Steps Ahead og som studiesaxofonist på et svimlende antal pop-albums med navne som Dire Straits, Paul Simon, Billy Joel, Quincy Jones, Elton John, Chaka Khan, Lou Reed, Steely Dan, James Taylor, Frank Zappa og Diana Ross. Frem til sin død i 2007 inspirerede han musikere over hele verden, og det gælder i dén grad også Michael Bladt, som oplevede at spille sammen med mesteren i 1997, "og det er det vildeste jeg nogensinde har prøvet!".

Michael Bladt står i dag som en af de skarpeste profiler på den danske musikscene. Her får han endelig muligheden for at hylde sin absolut største inspirationskilde ved en række koncerter i front for Aarhus Jazz Orchestra. Dirigent og arrangør på projektet bliver den flere gange Grammy-nominerede amerikanske pianist, komponist, arrangør og dirigent, Chuck Owen. Som ekstra creme på kagen kan publikum glæde sig over at Kaare Munkholm (vibrafon), Eliel Lazo (perkussion) og Morten Lund (trommer) også er med i projektet.

Aarhus Jazz Orchestra regnes for et af Skandinaviens førende, professionelle bigbands, og har gennem tiden samarbejdet med et hav af store solister bl.a. John Scofield, Peter Erskine, Cæcilie Norby og Kurt Elling. I Aarhus Jazz Orchestra sidder nogle af Danmarks bedste jazzmusikere - flere af dem solister i international klasse - men først og fremmest er det et hold, hvis kollektive energi og sans for at få musikken til at løfte sig og swinge med fynd og klem er helt overvældende.

Fornem amerikansk dirigent
Koncerten dirigeres af pianisten Chuck Owen - der også er en af USA's førende dirigenter og arrangører. Han har flere gange været nomineret til en Grammy for sine kompositioner. Chuck Owen har - specielt til lejligheden - arrangeret flere af Michael Bladts numre for bigband, og tager derudover en stak af sine egne kreative og meget roste arrangementer af Micheal Breckers musik med.

Koncerten markerer nyt samarbejde mellem Viborg Kommune og Aarhus Jazz Orchestra
Michael Bladt - Aarhus Jazz Orchestra´s 1. tenorsax gennem snart 20 år - står til denne koncert i spidsen for det anmelderoste bigband når det hylder en af jazzens og fusionsmusikkens største saxofonister, Michael Brecker. Det sker ved en markering af Viborg Kommunes nye samarbejdsaftale med Aarhus Jazz Orchestra, d. 19. februar 2015 i Viborg Musiksal.

En aftale med store ambitioner
Viborg kommune og Aarhus Jazz Orchestra har indgået en samarbejdsaftale, det betyder et væld af musikalske oplevelser til viborgenserne og resten af regionen – vekslende fra klassisk jazz til kreative projekter med fokus på børn og unge i samarbejde med Kulturprinsen, til korkoncerter og meget andet.

I Aarhus Jazz Orchestra glæder vi os i utroligt meget til det spændende samarbejde vi kommer til at have med Viborg kommunes kulturinstitutioner igennem de næste tre år. Viborg Kommune har et blomstrende kulturliv og det er fantastisk vi får lov til at være med.”, udtaler en storsmilende Lars Møller, kunstnerisk leder af Aarhus Jazz Orchestra.