Steen Rasmussen Quinteto feat. Leo Minax

Steen Rasmussen Quinteto
Hvornår:
20.02.2015 kl. 20:00
Sted:
Viborg Musiksal

Musikere fra den absolutte elite på den danske musikscene. Leo Minax-vokal & guitar (bra), Lis Wessberg-trombone, Jacob Andersen-percussion, Fredrik Damsgaard-bas, Jonas Johansen trommer og Steen Rasmussen-piano.

Sofistikeret brasiliansk/nordisk nutids musik.

Med næsten 50 koncerter i ind og udland i 2013 og turné i bl.a. Brasilien i 2014 er orkestret tæt sammenspillet, og består af musikere fra den absolutte elite på den danske musikscene, alle med stor integritet og dyb forståelse for musikkens strømninger.

Leo Minax-vokal & guitar, Lis Wessberg-trombone, Jacob Andersen-percussion, Fredrik Damsgaard-bas, Jonas Johansen trommer og Steen Rasmussen-piano.

Intentionen om at give et moderne og originalt bud på sammenspillet mellem den brasilianske saudade og den nordiske melankoli, har spillet en væsentlig rolle for dette orkester. Resultatet er et lydbillede af sofistikeret brasiliansk/nordisk nutids musik, fremført med stor personlighed, nænsomt tilført musikalske ingredienser fra to verdener - lo mejor de cada casa – det bedste fra hvert hus.  

Leo Minax er oprindeligt fra Brasiliens højland, Minas Gerais fra byen Belo Horizonte. Han begyndte sin musikalske karriere på samme gadehjørne som det legendariske kunstner kollektiv, Clube da Escuina, som musikalsk har markeret sig på verdensplan med kunstnere som Milton Nascimento, Lo Borges og Toninho Horta. I de senere år har Leo Minax haft base i Spanien hvor han, såvel som i Brasilien, er en højt respekteret sanger og sangskriver.

Steen Rasmussen Quinteto har eksisteret siden 2007 og har turneret i Danmark, Spanien, Brasilien, Ecuador og Columbia. Orkesteret har udgivet 4 albums og det næste udkommer i 2015.

Albummet fra 2013: "Lo mejor de cada casa" (det bedste fra hvert hus) er i det hele taget blevet særdeles godt modtaget. Musikmagasinet GAFFA tildelte albumet 5 stjerner med overskriften “et perfekt match skaber et duende – et særligt emotionelt ekspressivt autentisk udtryk”. Det blev også nomineret til DANISH MUSIC AWARDS-JAZZ i kategorien ”årets danske særudgivelse”.