Tophøj & Barslund

Tophøj Barslund Duo
Hvornår:
09.10.2015 kl. 20:00
Sted:
Viborg Musiksal

Ny dansk folk - med inviterede MGK musikere

Andreas Tophøj og Rune Barslund, to af deres generations førende folkemusikere i Danmark, optræder med violin, akkordeon og bratsch. Den velspillende duo med jyske rødder blev dannet i den fynske hovedstad omkring byens konservatorium, der dengang havde navn efter komponist og spillemand Carl Nielsen. Som hos den kendte komponist knytter duoens tone sig til den danske folkemusiktradition, men Rune & Andreas giver også deres bud på ny dansk folkemusik med indflydelse fra andre lande og traditioner. Paletten med inspiration er bl.a. fyldt op gennem lange ophold i Irland og Amerika, og gennem rejser og møder med nordiske og keltiske musikere og musikkulturer. Deres repertoire, som i høj grad består af egne kompositioner, er opstået i denne spændende musikalske smeltedigel.
De to musikere er også kendte fra andre bands som ZAR, Kasír og Basco. Andreas og Rune er to dygtige og erfarne herrer med et højt teknisk niveau, og et medrivende sammenspil.

Fyn har i de senere år været centrum for dansk folkemusik og her gik Andreas og Rune i studiet i april sidste år. Resultatet er deres første udgivelse med EP’en ”The Danish Immigrant”, som udkom i juli 2014. En EP der bl.a. rummer nummeret fra musikvideoen af samme navn, som indbragte dem prisen for ”Årets Track” ved Danish Music Awards Folk 2012.

Andreas Tophøj & Rune Barslund spiller koncert i Viborg Musiksal d. 9. oktober kl. 20.00. De har samme dag undervist et hold lokale MGK-elever, som til dagligt beskæftiger sig med helt andre typer musik end den duoen arbejder med. Eleverne medvirker også på et par numre ved koncerten så der er lagt op til et spændende musikalsk møde.