Robyn Stapleton Trio

Robyn Stapleton Trio
Hvornår:
03.09.2015 kl. 20:00
Sted:
Viborg Musiksal

Skotsk og irsk folk

Hør lidt musik af Robyn Stapleton her!

BBC Radio Scotland’s Young Traditional Musician of the Year 2014”, Robyn Stapleton, synger traditionelle skotske og irske sange på både engelsk, skotsk og gælisk. Hun er blevet beskrevet som havende en af de fineste stemmer i skotsk musik, med en enestående ren tone, vidunderlig stemmekontrol og en særlig indlevelse og følsomhed for de traditionelle sange.

Alene i 2014 har Robyn optrådt til Glasgow’s Commonwealth Games, i TV-programmet BBC Alba, sunget live på BBC Radio Scotland og foran et publikum på 8000 til “Proms in the Park” live på BBC Scotland TV, samt været nomineret som ”Scots Singer of the Year”. Hendes debut CD ”Fickle Fortune” udkom i april 2015.

Robyn er uddannet fra The Royal Conservatoire of Scotland og har desuden været på udveksling ved Irish World Academy of Music & Dance i Limerick, Irland.

Michael Ferrie er en ung guitarist og komponist fra Callander i Skotland. Han har studeret på Sgoil Chiùil na Gàidhealtachd (National Centre of Excellence in Traditional Music), The Royal Conservatoire of Scotland, og studerer nu på Sibelius Akademiet i Helsinki, Finland. I 2013 blev han nomineret til BBC Radio 2 Young Folk Award med sit skotske band Thalla, og blev samme år bestilt til at komponere for The Royal Scottish National Orchestra’s ‘Out and About’ week. Michael spiller også med den innovative folk/improvisations-trio ‘Reelinki’, med base i Finland.

Rune Barslund, akkordeon og irske fløjter, er en af sin generations mest fremtrædende folkemusikere i Danmark. Han er oveni købet fra Viborg og har været frontmand i den “irske” trio Kasír igennem 12 år, med hvem han også har udgivet 2 anmelderroste CD’er. Han er også den ene halvdel af duoen “Rune Barslund & Andreas Tophøj”, vindere af prisen for “Årets Track” ved Danish Music Awards Folk I 2012. Duoen udgav deres debut EP ”The Danish Immigrant” i juli 2014. Rune er uddannet på konservatoriets folkemusiklinie i Odense og har desuden boet og studeret i Irland.