Billedkoncert med trompetist Ole Andersen & Prinsens Musikkorps

Prinsens Musikkorps
Hvornår:
01.04.2016 kl. 19:30
Sted:
Viborg Musiksal

Udviklingen fra Trompeter til moderne militær musiker.
Gratis entré!

Reserver/hent billet inden koncerten,
så er du sikker på en plads!

Aftenens koncert er med Prinsens Musikkorps under ledelse af trompetisten Ole Andersen. Koncerten er en BILLED – KONCERT og beskriver udviklingen fra Trompeter til moderne militær musiker.

Det er med stor fornøjelse, at vi sammen med Prinsens Musikkorps, kan præsentere en aften i selskab med stjerne trumpetisten Ole Andersen.

Ole Andersen var i mange år solotrumpet i Danmarks Radios Symfoniorkester. I Prinsens Musikkorps er vi derfor glade for, i samarbejde med denne store musikalske personlighed, at kunne præsentere en spændende aften, hvor vi gennem musik billeder og gode historier, vil demonstrere hvad et musikkorps var i gamle dage og samtidig vise den store musikalske alsidighed et moderne musikkorps har i dag.

Koncerten vil give publikum et indblik i udviklingen af den militære musik.

Fra 1500-tallet blev trompeten set som et magtsymbol for fyrster og konger, da det var trompeteren, der altid var ved officerens side og videregav officerens ordre med hornsignaler. Militærets musik var dermed oprindeligt noget man kun brugte til signalgivning, idet man i hæren havde brug for et kommunikationsmiddel, som var mere højlydt end den menneskelige stemme. 

Senere havde musikken også den opgave at skulle virke opmuntrende og opildnede på soldaterne, især når de var på lange marcher eller i kamp. De militære ceremonier og parader fik desuden mere pragt ved at der blev brugt musik ved disse lejligheder.

I dag er der 3 musikkorps tilbage i Danmark, hvor Prinsens Musikkorps er det ene. Musikkorpsene har mange opgaver heriblandt at betjene Kongehuset, Forsvaret og Det Danske Folk. Det gøres med musik ved royale begivenheder, militære parader og andre ceremonier. Prinsens Musikkorps giver en lang række civile koncerter, hvor der spilles med kendte og populære solister ved forskellige begivenheder.

Gå ikke glip af denne unikke oplevelse.

Lidt om Ole Andersen

Ole Andersen (1942) blev professionel musiker allerede som 13-årig.

16 år gammel blev han elev på Det Kongelige danske Musikkonservatorium, og to år efter vinder han konkurrencen om en plads som solotrompetist i Danmarks Radios Underholdningsorkester.

5 år senere vinder han konkurrencen om pladsen som solotrompetist i Det Kongelige Kapel.

To år senere tilbyder Danmarks Radios Symfoniorkester Ole Andersen pladsen som 1. solotrompetist uden konkurrence.

Lidt om Prinsens Musikkorps

Prinsens Musikkorps, som består af 16 professionelle musikere, er et af Forsvarets 3 musikkorps - de øvrige er Den Kongelige Livgardes Musikkorps i København og Slesvigske Musikkorps i Haderslev. Prinsens Musikkorps hører til Jydske Dragonregiment i Holstebro og har øve faciliteter i Musikhuset på Skive Kaserne.

Musikkorpset har et stort og alsidigt repertoire på mere end 2000 titler, der foruden den traditionelle militærmusik også omfatter alt fra klassisk musik over swing og jazz til pop, rock og hiphop.