Triangle Folklore Festival

Folklore i august
Hvornår:
02.08.2016 kl. 19:00
Sted:
Viborg Teater

Dans, dragter, musik og 12 fantastiske grupper fra hele verden

Kom til gallashow
Gå ikke glip af denne fantastisk farverige  oplevelse.

Billetter til gallashows kan købes på:
https://billetto.dk/da/events/triangle-folklore-gallashow-viborg .
Prisen er 230 kr. pr. billet plus evt. gebyr.

350 unge dansere og musikere fra 12 lande danser på Viborg Teater
12 fantastiske grupper fra hele Verden deltager i gallashowet. Det er nogen af verdens bedste folkloregrupper. De vil vise deres dans, dragter og musik i Viborg Teater tirsdag 2. august kl. 19.

Grupperne kommer fra følgende lande: Ungarn, Mexico, Serbien, Slovakiet, Letland, Spanien, Belgien, USA, Taiwan, Italien, Indonesien og Danmark.

Mexico er let genkendelige ved deres farvestrålende kostumer og især kvindernes store kjoler med kæmpe skørter. Belgiens danse symboliserer dagligdagen med rekvisitter som f.eks. grydeskeer, brød (nok ikke friskbagt), fletkurve og stokke. Fra Danmark deltager en nyere gruppe af meget dygtige unge dansere og musikere, der viser de gamle danske danse på en ny spændende måde. Fra Taiwan udfører især kvinderne deres dans med stor præcision, elegance og ynde. Indonesien optræder bl.a. med en dans, hvor 18 piger sidder tæt på række og er fuldstændig afhængig af at sidemanden laver den samme øvelse på akkurat samme tidspunkt. Dette skal simpelthen opleves. Gruppen fra USA fører tankerne tilbage til tiden fra fortællingen om Laura Ingalls, og de danser med metalplader under skoene, så de kan høres på lang afstand. Dette er nogle at de fantastiske grupper, som kan opleves i Kolding.

Triangle Folklore Festival
Grupperne deltager i den 8. udgave af Triangle Folklore Festival fra 30. juli til 7. august. Triangle Folklore Festival udsprang af en dansk folkedansegruppe „ Rejseholdet“. De drog på turné ud i verden for at vise dansk folkedans og folkemusik. Gruppen syntes, det kunne være spændende at arrangere „noget den anden vej“ med deltagelse af udenlandske grupper. Den første festival løb af stablen i 1995.

Triangle Folklore Festival er i år, som eneste danske folklorefestival, blevet associeret medlem af CIOFF – www.cioff.org .  Det er et internationalt råd for organisationer, der arbejder med folklore. Det betyder at Trinangle Folklore Festival med hjælp fra CIOFF skal få kontakt til andre folklore organisationer, festivaler og grupper, og udbrede kendskabet til den traditionelle danske kultur.

Frivillige hjælpere
Til en festival med så mange unge deltagere i over en uge, er der brug for mange hjælpere. Og en stor flok frivillige er klar til for at sørge for alle de praktiske ting som forplejning, vagt, lyd, dansegulve m.m. Og det kan godt give ømme fødder, men det glemmes hurtigt, når man får et stort smil fra de glade unge deltagere.

Musik natten lang
Opholdet i Danmark er gratis for deltagerne, og de indkvarteres på Rosborg Gymnasium i Vejle. Og her er musik døgnet rundt. Grupperne mødes på tværs af kulturer og religion og danser, spiller og hygger sig - også om natten. Den sidste deltager går ofte først i seng, når den første står op.  To aftener er der „skolegårdsfest“, hvilket giver et rigtig godt sammenhold grupperne imellem. Her prøver de at lære hinandens danse. Og ikke et øje er tørt, når de unge skal tage afsked med hinanden. Nogen grupper rejser hjem, mens andre tager videre til en ny festival.

Penge skal der til
Mange penge! Over 150 mennesker fra hele landet har siden sidste festival for tre år siden gjort et kæmpestort arbejde for at samle penge ind til festivalen. Det sker blandt andet ved at lave mad eller sælge pølser til større arrangementer og holde kræmmer-/loppemarkeder. Der er arbejdet rigtig mange timer for at tjene pengene ind. Derudover har vi fået tilskud fra kommuner, cityforeninger og fonde.

Læs mere på www.triangle-folklore-festival.dk eller på facebook: triangle-folklore-festival

Kontaktpersoner: Lene Michaelsen, kontakt til grupperne, tlf. 87 82 70 28,
mail: jan_mic@post7.tele.dk

Ingeborg Madsen, PR, Tlf. 23 43 81 65,
mail: ihmadsen@hotmail.com