David Strong

David Strong
Hvornår:
28.02.2016 kl. 15:00
Sted:
Viborg Musiksal

Klaverkoncert med titlen
"War & Peace"

Musikken er inspireret eller med reference til krig eller det modsatte.

Programmet starter med musik skrevet næste 500 år siden - William Birds Battle Suite. Oprindelig skrevet for et instrument kaldt en Virginal. Stykket skildrer et Slag, med bl.a. kald til krigen, infanteri, afbrænding af de døde og sejrsmarch!

Liszts komposition: Guds Velsignelse i Stilheden er så langt fra krigens rædsler, som man kan tænke. Stykket lyser af varme, stilhed og ophøjet ro.

Derefter to kontrastfyldte præludier af Debussy - en beskrivelse af fejringen af Bastilleaftenen, komplet med fyrværkerier og et ekko af Marseillaisen.

Chopin's Revolutions-etude siges at være blevet skrevet i reaktion til et russisk angreb på Chopins elskede Warzawa.

Efter pausen er Prokofievs 6 klaversonate på programmet. Sonaten er en af de 3 krigssonater som Prokofiev skrev under anden verdenskrig, og den er et af komponistens hovedværker for klaver. Den tager lytteren med på rejse igennem krigens rædsler, men med passagerer af næsten smertefyldt skønhed.

David Strong er født i Hemsworth, West Yorkshire i England i 1964. Efter studier hos David Coar studerede han hos Marjorie Clementi på Royal Northern College of Music i Manchester og fuldendte i 1988 med the Graduate RNCM, Postgraduate Diploma RNCM og Professional Performers Diploma Courses. Derefter studerede han hos Bernard Roberts.
I 1990 flyttede han til Danmark, hvor han hurtigt blev etableret som en af landets mest travle og alsidige pianister. David har desuden været en del af Det Jyske Ensemble og er tillige fast pianist i Århus Sinfonietta og medlem af Århus Klaver Trio. Er nu aktiv også i "Cepia" som ud over Davis også består af cellisten Muriel Cellier Strong.