David Strong

David Strong
Hvornår:
31.01.2016 kl. 15:00
Sted:
Viborg Musiksal

Klaverkoncert med titlen
"Engle & Dæmoner"

Alle musikstykkerne har reference til det ophøjede eller det dæmoniske. Musikken danner en slags musikalsk rejse, hvor vi møder bl.a. gnomer, en afdød prinsesse, en engel, en indespærret i kiste og djævelen selv!

Koncerten starter med to koncert-etuder af Liszt, den første "Waldesrauschen" er fyldt med skovens magi og stemning, og den anden "Gnomenreigen" er mere djævelsk med dens skildring af gnomer og elfer. Man kan være i tvivl om man har lyst til at møde dem !

Bagefter kommer Ravels vidunderlige Pavane. Selv om den blev inspireret af en fiktiv afdød princesse ( en infanta), er det samtidig ikke for langt væk at tænke på de forfærdelig billeder fornylig af en i virkelighed afdød infant i middelhavet. Så får stykket endnu mere relevans.

Efter Granados' Angel som spreder ro kommer L'Isle Joyeuse af Debussy, hvor lytteren tages med til lykkens ø, hvor ekstase og løssluppenhed slutter første halvdel af koncerten.

John Irelands Le Catioroc skildrer igen en ø, hvor alt ånder fred om dagen, men om natten kommer de vilde frem og danser omkring bålene.
Derefter ringer juleklokkerne frem i Messiaens Noël, fulgt af to preludier af Rachmaninoff. Den første og mest kendt og inkluderer en passage som siges at være en skildring af den indespærredes negle, som kradser på indersiden af en kiste!

Til sidst kommer djævlen , i skikkelsen af Mefistofeles frem i Liszts Mephisto Vals nr.1. Værket er en fortælling af en del af Faust legenden hvor Faust, Djævlen og Margrethe er mesterlig og virtuost portrætteret af Liszt.

David Strong er født i Hemsworth, West Yorkshire i England i 1964. Efter studier hos David Coar studerede han hos Marjorie Clementi på Royal Northern College of Music i Manchester og fuldendte i 1988 med the Graduate RNCM, Postgraduate Diploma RNCM og Professional Performers Diploma Courses. Derefter studerede han hos Bernard Roberts.
I 1990 flyttede han til Danmark, hvor han hurtigt blev etableret som en af landets mest travle og alsidige pianister. David har desuden været en del af Det Jyske Ensemble og er tillige fast pianist i Århus Sinfonietta og medlem af Århus Klaver Trio. Er nu aktiv også i "Cepia" som ud over Davis også består af cellisten Muriel Cellier Strong.