Ensemble Zimmermann

Ensemble Zimmermann
Hvornår:
15.09.2016 kl. 19:30
Sted:
Viborg Musiksal

Classics Club - Brandenburgkoncerter og andre hits

Dette fantastiske ensemble deltog i åbningen af Kirkemusikfestivalen i Viborg i april 2016. Nu gæster de igen Viborg og denne gang med et populært klassisk program!

The Classics Club – Brandenburgkoncerter og andre hits

Solister:
Per Buhre, violin
Majbritt Young Christensen, travers og blokfløjte
Monica Schmidt Andersen, blokfløjte
Lars Colding Wolf, cembalo og musikalsk ledelse

PROGRAM

Georg Philipp Telemann (1681-1767)
Koncert for blokfløjte, travers og orkester i e-mol TWV  

Arcangelo Corelli (1653-1713): Ciacona, sonata opus 2 nr. 12

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Brandenburgkoncert nr. 5 i D-dur for travers, violin, cembalo og strygere

PAUSE

Georg Philipp Telemann (1681-1767)
Ouverture des Nations anciens et modernes TWV 55: G4

François Couperin (1668-1733): Les Gouts-Réünis nr. 8: Concert dans le goût théatral
Ouverture, Grande Ritournéle, Air tendre (lentement), Air de Baccantes 
Travers, violin, continuo

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Brandenburgkoncert nr. 4 i Bachs transskription for 2 blokfløjter, cembalo og strygere

Ensemblet består af:
Per Buhre, violin
Julia Dagerfelt, violin
Antina Hugosson, bratsch
Judith-Maria Blomsterberg, cello
Lars Baunkilde, violone
Majbritt Young Christensen, travers og blokfløjte
Monica Schmidt Andersen, blokfløjte
Lars Colding Wolf, cembalo

Johann Sebastian Bachs 4. og 5. Brandenburgkoncert er omdrejningspunktet i dette program, hvor de berømte orkesterværker er omgivet af musik af komponister, som Bach har kendt og er blevet inspireret af.

François Couperins Concert dans le goût théatral er en kærlig hilsen til hans musikalske forgænger Lully, og blandt toppen af poppen i den franske stil. I Telemanns Koncert for blokfløjte og travers hører man tydeligt de to instrumenters forskelle og ligheder. Traversfløjten adskiller sig bl.a. fra den moderne tværfløjte ved at være af træ og have huller i stedet for klapper, hvilket giver nogle helt specielle klanglige muligheder.

Bachs 4. Brandenburgkoncert har to blokfløjter og violin som solister, men han lavede selv en anden version, hvor han flyttede det hele en tone ned og erstattede violinen med cembaloet, som han sikkert selv spillede. Her er orkestrets musikalske leder Lars Colding Wolf solist på cembaloet. I den 5. Brandenburgkoncert er der hele tre solister: travers, violin og cembalo.

Ensemble Zimmermann (ZIM) blev etableret i 2001 og er veletableret som et internationalt sammensat specialensemble for tidlig musik. Det er en skøn blanding af musikere fra Danmark, Sverige, England, Tyskland og Holland, som bringer erfaringer med fra de førende barokorkestre i Europa.
Ensemble Zimmermann ledes af cembalist og organist Lars Colding Wolf. Han modtog i 2012 Julie Friisholms Mindefonds ærespris for sit mangeårige virke som musiker, pædagog og iværksætter inden for tidlig musik i Danmark. Han er uddannet på konservatorierne i Aalborg, Odense og Malmö med cembalodebut i 2002 efter studier hos Lars Ulrik Mortensen.

Travers- og blokfløjtespiller Majbritt Young Christensen er uddannet på blokfløjte hos Dan Laurin og Nikolaj Ronimus på Det Fynske Musikkonservatoriums MusikerPerformer linje. Hun specialiserede sig efterfølgende i Tidlig Musik og studerede traversfløjte hos Jed Wentz i Amsterdam, og hun blev i 2004 den første til at få en diplomeksamen på traversfløjte fra et dansk musikkonservatorium. Majbritt er medlem af Ensemble Zimmermanns styregruppe og er desuden aktiv som kammermusiker i Danmark og USA.

Monica Schmidt Andersen debuterede efter ni års studier som blokfløjtenist fra solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium i Odense i februar 2016 med koncertrækken "Get Inspired". Hun har bl.a. studeret hos Nikolaj Ronimus (DK), Erik Bosgraaf (NL) og haft et års udvekslingsophold på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hos Dan Laurin. Derudover har hun læst en kandidat i musikpsykologi, ”Psychology for Musicians” fra The University of Sheffield i England. Hun har modtaget priser ved internationale konkurrencer, senest en 1. pris i februar 2016 ved Nordhorn internationale soloblokfløjtekonkurrence i Tyskland.