Snorre Kirk

Snorre Kirk
Hvornår:
12.01.2017 kl. 20:00
Sted:
Viborg Musiksal

Jazz-special pris og Jazz Awards nomineringer, hjemvendt fra de store jazzfestivaler

Tobias Wiklund - kornet
Jan Harbeck - tenor
Lasse Mørck - bas
Magnus Hjorth - klaver
Snorre Kirk - trommer

Den unge trommeslager Snorre Kirk har i de seneste mange år været en fast gæst på de
internationale jazzklubber og festivaler, hvor han har gjort sig bemærket som sideman med nogle af de mest prominente artister fra Skandinavien, samt med internationale størrelser som Diane Schuur, Stephen Riley og Eric Reed.

Med det kritikerroste debutalbum "Blues Modernism", der udkom på Calibrated Records i foråret 2012, og efterfølgende løb afsted med JazzSpecial- Prisen 2012, samt to nomineringer til årets Danish Jazz Awards, trådte Snorre Kirk for alvor i karakter som komponist og orkesterleder. Med dette albums samling af afdæmpede lyriske og sirlige numre, skulle man ikke umiddelbart tro at det var en trommeslagers musik der var tale om, og tankerne ledes snarere mod tydelige forbilleder som Duke Ellington og Charles Mingus.

I foråret 2015 udkom Snorre Kirks længe efterventede opfølger til successdebuten, med titelen Europa, der for alvor har banet vej for et internationalt gennembrud, og indtil videre har givet orkesteret optrædener på nogle af verdens førende jazzfestivaler, som blandt andet Art of Swing Festival i Kansas City, USA, den prestigetunge North Sea Jazz Festival i Holland, samt Pori Jazz Festival i Finland.

Pressen siger: "indsmigrende melodik og skønne arrangementer." ***** Berlingske Tidende

"..vitterlig lidt af et scoop, der griber tilbage til Charles Mingus og Miles Davis' tidløse perle Kind of Blue" **** Politiken

"..en fullträff! Köp den här plattan." ***** Orkesterjournalen
" ***** jazzstjerner.dk

"..hvaʼ søren er det for en trommeslager, der skriver så fint og spiller så lidt selv?" JazzSpecial

"..Snorre Kirk får nog kallas ett rytmiskt och klangligt geni på trummor." Borås Tidning

"..sømløst men uden at forfalde til overfladisk retro" Weekendavisen

"..et usvigeligt sikkert greb omkring jazzens inderste urvæsen” Jazznyt

" I am privileged to be aware of Snorre Kirk, his music, and the fine musicians on this record. Any listener will have a fun time listening to this record and will enjoy it for years to come." Jason Marsalis!

Læs evt. mere på: www.snorrekirk.com