Den politiske kandestøber

Den politiske kandestøber
Hvornår:
02.05.2017 kl. 20:00
Sted:
Viborg Teater

Komedie
Gul serie

‘Den politiske kandestøber’ er satire til tiden, skrevet i 1722, sat under lup i 2017; Holberg spejler den danske folkesjæl i en politisk komedie fuld af gakkede scenarier, bondske konflikter og spraglede karakterer. Hvis Holberg havde levet i dag, havde han ganske givet fundet inspiration i det aktuelle, politiske livs kulør og personsager. Holdet bag forrige sæsons succesfulde version af ‘Den Stundesløse’ er atter samlet på Folketeatret. Henrik Koefoed er kandestø­beren, som hellere vil være politiker. I stedet for at passe sit arbejde og sin familie, sidder han på kroen med en håndfuld ligesindede, som nok mener at vide, hvad der betyder noget for dansken.

Han vikles ind i et virvar af forklaringer og bortforklaringer, bilag, afsløringer og lokumsaftaler, der ikke holder vand i byret­ten. Mens sagerne ruller for kandestøberen, slider hans frue med at lære kunsten at omgås byens andre fine fruer, og hun har lige fået smag for at være fornem, da læsset vælter for hen­des mand.

Forfatter: Ludvig Holberg (bearbejdet af Thor Bjørn Krebs)

Medvirkende: Henrik Koefoed, Mette Horn, Helle Dolleris, Søren Hauch-Fausbøll, Kristian Holm Joensen, Jesper Riefensthal, Sonja Oppenhagen, Torben Zeller, Sofie Alhøj og Mathias Sprogøe Fletting.

Producent:
Folketeatret.

Varighed: Ca. to timer og 15 min. inkl. pause.           
Priskategori: 1