Sarabanda

Sarabanda
Hvornår:
08.10.2017 kl. 15:00
Sted:
Viborg Musiksal

Telemann fejres 250 år efter hans død

Det er 250 år siden Telemann forlod denne verden efter et langt liv i musikkens tjeneste. Han er en af de mest produktive komponister nogensinde.

Det Viborgbaserede barokensemble SARABANDA fejrer i den anledning komponisten med en koncert med musik både af Telemann, men også af hans samtidige bl.a. Joh. Sebastian Bach. Ensemblet, der består af Susanne Klausen, traversfløjte, Sophia Larsdotter, barokviolin, Ingegerd Bogh, cembalo og Henrik Holm, viola da gamba er til lejligheden udvidet med Helle Sørensen, baropkcello og Martha Knudsen, barokviolin. Og som solist kan høres den danske mezzosopran, Nana Bugge Rasmussen. Hun er uddannet ved Universität der Künste i Berlin og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Hun har vundet flere internationale konkurrencer og sunget med bl.a. Kammerorchester Basel og Accademia Bizantina, dirigeret af Andreas Scholl, Le Capriccio Francais, Randers Kammerorkester, Camerata Øresund, Holmens Barok og Figura Ensemble. Siden 2015 er hun modtager af Statens Kunstfonds stipendium Den Unge Elite.

Til koncerten kan bl.a. høres Telemannkantaterne ”Trauermusik eines kunstnerfahrenen Canarienvogels” og ”Halt mit deinem Wetterstrahle” og Bachkantaten ”Ich habe genug”. Ind i mellem kantaterne opføres En ouverturesuite i e-mol for fløjte og stryger og nogle af Telemanns mange trio- og sonater.