Concerto Copenhagen

Concerto Copenhagen
Hvornår:
19.04.2018 kl. 19:30
Sted:
Viborg Musiksal

En af DK´s førende Barok-ensembler spiller Bachs Orchestral suites
Koncerten er en del af årets Kirkemusikfestival

Bachs Orkestersuiter

For anden gang programsætter Concerto Copenhagen Bachs fire Orkestersuiter, og dermed også anden gang, at de bliver spillet på dansk grund. Længe var det den etablerede visdom, at de fire Orkestersuiter blev komponeret i perioden, hvor Bach var kapelmester ved det fyrstelige orkester i Cöthen i årene 1717-23. Men - som så ofte i musikhistorien - er den fulde sandhed både mere kompliceret og mindre klar.

Efter Bachs død gik ikke blot disse fire suiter, men også det meste andet i hans omfattende produktion i glemmebogen, og det skulle blive komponist-dirigenten Mendelssohn, der fra 1830’rne satte skub i en større Bach-renæssance. Men Bachs musik var ikke længere hverdagskost og Mendelssohn måtte bide hovedet af al sin indgroede Bach-respekt i forhold til hans musikeres formåen. Denne aften bliver det til gengæld med musikere, der er fortrolige med stilen og dens udfordringer uden mendelssohnske nødløsninger.

Program
Bachs Orkestersuiter
Suite nr 4, BWV 1069
Suite nr 2, BWV 1067
--------
Suite nr 11, BWV 1066
Suite nr 3, BWV 1068


Concerto Copenhagen spillede sine første koncerter i januar 1991 og har siden udviklet sig til Skandinaviens førende ensemble indenfor tidlig musik og et af de mest spændende og innovative barokorkestre i verden. Originale fortolkninger og en stærk evne til at kommunikere med publikum er blandt Concerto Copenhagens kendetegn – den gamle musik gøres vital, relevant og nutidig.
I 1999 blev den internationalt anerkendte cembalist og kammermusiker, Lars Ulrik Mortensen, tilknyttet som ensemblets kunstneriske leder. Gennem årene har ensemblet samarbejdet med mange af tidens store internationalt kendte kunstnere inden for den tidlige musik som f.eks. Emma Kirkby, Andreas Scholl, Jordi Savall og Alfredo Bernardini, som er ensemblets 1. gæstedirigent. Siden primo 2015 har Karl Aage Rasmussen være fast tilknyttet Concerto Copenhagen som ensemblets huskomponist. Concerto Copenhagens cd-indspilninger for det tyske CPO, Deutsche Grammophon og BIS Records, såvel som dvd-produktioner for Harmonia Mundi og Decca, har haft stor international bevågenhed og er blevet belønnet med adskillige prestigefyldte priser.

Alfredo Bernardini (musikalsk ledelse)
Født i Rom i 1961, og flyttede som 20-årig til Holland for at studere barokobo og tidlig musik hos bl.a. Bruce Haynes og Ku Ebbinge ved det kongelige musikkonservatorium i Haag. I 1987 afsluttede han studierne med solodiplomeksamen.
I dag spiller han med de bedste tidlig musik-ensembler så som Hesperion XX, le Concert Des Nations, la Petite Bande, Freiburger Barockorchester, The English Concert, Bach Collegium Japan, Amsterdam Baroque Orchestra og Concerto Copenhagen.
I 1989 grundlagde han Zefiro sammen med brødrene Paolo og Alberto Grazzi.
Han har optrådt overalt i Europa og i USA, Latinamerika, Kina, Japan og Israel.
Alfredo har været involveret i over 50 indspilninger, hvoraf nogle har vundet vigtige internationale priser - f.eks. Cannes Classical Award 1995 for en cd med obokoncerter af Vivaldi.
Foruden at dirigere Zefiro har han stået i spidsen for andre barokorkestre i Italien samt tilsvarende ensembler i Spanien, Portugal, Tyskland, Holland og Danmark, og han har også været leder af European Baroque Orchestra, med hvilket han har besøgt Kina, Spanien og Tyskland.