Tradish

Tradish
Hvornår:
11.09.2018 kl. 20:00
Sted:
Viborg Musiksal

Traditionel irsk folkemusik og meget mere...

Tradish blev dannet i 2009 og udgav kort efter deres første CD ”Beyond the Borders”.
Dette var kimen og spiren til nogle efterfølgende travle år med turneer og koncerter i ind- og udland. På deres rejser har de mødt mange nysgerrige musiknydere og –ydere på den levende europæiske folkscene og møderne med publikum og andre musikere har givet næring og inspiration og deres seneste cd ”Roots and Shoots” er et resultat af denne udveksling.

Tradish er:
John Pilkington: vokal, guitar, bouzouki, step
Louise Ring Vangsgaard: violin, bratsch, vokal
Brian Woetmann: Bodhrán, percussion, vokal, step

Tradish:
Trad- på grund af en dyb respekt for den stærke og alsidige irske musiktradition.
-ish fordi de er en del af den levende tradition som er i konstant bevægelse, søgende efter nye retninger, åbne for idéer og nysgerrige efter nye inspirationer.

De har alle med mangeårig base i Aarhus bevæget sig i og på tværs af mange forskellige genrer og traditioner. På grund af deres erfaring med at spille alt fra små pub-sessions til store festival gigs, appellerer Tradish ikke kun til det irske "hardcore trad publikum", men rammer også folk der ikke normalt lytter til folkemusik.

Få en lille smagsprøve HER!

*

John Pilkington: vokal, guitar, bouzouki John blev født i Manchester, England. I en årrække levede han som sangskriver og omrejsende troubadour og spillede på denne måde i store dele af Europa og USA. De mange musikalske indtryk samlede John i sin egen smeltedigel, kaldet 'Tangled Roots Music'.
I 1991 udgav han solo-albummet "From my point of you" Albummet rummer udelukkende egne kompositioner og har fået fine anmeldelser. På den danske musikscene vil John især være kendt som forsanger og sangskriver i Atlantic Wave Band, som har udgivet albummet "Serious Hits".
I årene 1995-2009, fra sin base i Danmark, har John været medlem af det traditionelle irske band Moving Cloud som forsanger og guitarist. I forbindelse med sit eget ”Tangled Roots Studio”, har han været lydtekniker og producer på alle Moving Cloud’s indspilninger. I samarbejde med det irske ikon Donal Lunny har de udgivet ”Cuckanandy”, ”Sweet Nyaa” og ”Welcome: Who are you?”. ”Cuckanandy” resulterede i nomineringer for Årets Folk Album ved Danish Music Awards.

Louise Ring Vangsgaard: violin, vokal. Louise har spillet violin siden barneårene og har en klassisk musikopdragelse i bagagen, men har siden sin første fascination af folkemusikken fordybet sig i både de nordiske og irske musiktraditioner.
Hun er uddannet musiker og musikpædagog fra Center for Rytmik & Bevægelse og har diplomår fra Det Jyske Musikkonservatorium.
Den irske musik har Louise i særdeleshed udviklet som fiddler og sanger i bl.a. Moving Cloud, med hvem hun har spillet utallige koncerter i ind- og udland og desuden medvirket på de 2 album ”Cuckanandy” og ”Sweet Nyaa”.
Louise er kendt fra adskillige sessions på pub`er og festivaler, fra sit arbejde som studiemusiker, fra kirkeensemblet Prisme og koncerter med Søren Korshøj, Esben Langkniv og Anja Fønss. Hun er også kendt fra det kontemporære orkester Instinkt som indspillede CD’erne ”Hur” og ”Grum” med den danske mesterproducer Finn Jansen. For begge udgivelser modtog bandet mange priser, bl.a. for Årets Folk Album ved Danish Music Awards. Endvidere var orkestret valgt som én af tre spydspidser der repræsenterede dansk musik i eksportprojektet ”Danish Roots”.

Brian Woetmann: bodhran, percussion, vocals. Brian er en alsidig og efterspurgt percussionist som indenfor de sidste år har fokuseret mere og mere på den irske bodhran i orkstret Stony Steps (med Dorthe Gerlach ”Hush”) og Moving Cloud.
Hans brede erfaring, udover irsk folkemusik, spænder lige fra jazz og party-funk (med bl.a. Ruby, Memories Jazz Quintet) til dansk-rumænsk fusionsmusik (Top Secret Fusion) og arbejde som teatermusiker på Ålborg Teater og Aarhus Teater Brian har freelancet med bla. Jesper Lundgård og kor, Malthe og co. Roland Utbult, Marianne Christensen, Det Ganske Lille Bluesband samt mange flere.
Igennem 9 år aktuel med Nordlys, et nordisk worldmusic band med Tine Lilholt, Signe Lindstrøm, Klaus Thrane og Jesper Bylling. Brian er iøvrigt også sanger, mandolinist og percusionist i Chilis Calypso Band.
Som multiinstrumentalist har Brian selv komponeret og indspillet alt materialet på hans solo-udgivelse ”One Way Path” og singlen ”Recall to Forget”.
I Tradish kombinerer Brian sin brede erfaring med instrumenter fra andre traditioner (cajón, djembe , kalimba og udu) med den traditionelle irske bodhran. Resultatet er en unik lydtekstur som skaber et solidt fundament der skubber musikken i nye retninger.