Snorre Kirk og Stephen Riley

Snorre Kirk
Hvornår:
05.09.2019 kl. 20:00
Sted:
Viborg Musiksal

Jazz med amerikansk mestersaxofonist

Trommeslageren Snorre Kirk har i de seneste år gjort sig bemærket på de internationale jazzscener og festivaler, både som sideman med nogle af de mest prominente jazzartister fra Skandinavien, og ikke mindst som komponist og kapelmester i sit eget prisvindende orkester, med fire anmelderroste udgivelser i bagagen samt optrædener på nogle af verdens førende jazzfestivaler.

Til dette spændende nye projekt har Snorre Kirk inviteret den amerikanske mestersaxofonist Stephen Riley, der sin unge alder til trods allerede har markeret sig som en markant figur på den internationale jazzscene, efter at han som kun 17-årig debuterede i Ray Charles’ orkester, og efterfølgende har turneret og indspillet med nogle af jazzens allerstørste stjerner som Wynton Marsalis, Norah Jones og Harry Connick. Med en sublim, silkeblød lyd og et usædvanlig stort musikalsk overskud, er Riley af et utal anmeldere, musikere og jazzconnoisseurer blevet spået til at blive en af tenorsaxofonens helt store stilskabere i de kommende år.

Til dette musikalske mestermøde har Snorre Kirk komponeret et skræddersyet repertoire til Stephen Rileys helt unikke varme lyd, hvor tradition møder fornyelse, og hvor den musikalske empati er til at tage og føle på.

"...Stephen ikke bare spiller jazz... han opfinder jazz! Han evner at skabe ekstraordinære øjeblikke med sin elegance, opfindsomme rytmik, klang, toner, smidighed og bevægelighed. Han spiller på en fabulerende måde som er helt moderne og uhørlig ... på kanten af noget der går i opløsning... men hvor man ikke keder sig... fordi der bliver eksperimenteret. Stephen skaber magi! Han er undergrund, og en spirende kandidat til at blive én af de helt store. Ham skal folk høre!"  Thomas Blachman

Medvirkende i bandet:

STEPHEN RILEY (Tenorsax)
MAGNUS HJORTH (Piano)
ANDERS FJELDSTED (Bas) 
SNORRE KIRK (Drums)


Anmeldelser:

“ Révélation! ” JazzMagazine (FR)

“..an’Ellington-great grandson’….refined, elegant and mightily swinging” JazzThing (DE)

“..indsmigrende melodik og skønne arrangementer” ***** Berlingske Tidende

“ ..vitterligt lidt af et scoop..” **** Politiken

"..en fullträff! Köp den här plattan.” ***** Orkesterjournalen (SE)


Facebook: www.facebook.com/snorrekirk

Instagram: www.instagram.com/snorrekirk

Web: www.snorrekirk.dk