Den Gerrige

DenGerrige379x61
Hvornår:
03.10.2020 kl. 20:00
Sted:
Viborg Teater

Gul serie - klassisk komedie

Den gerrige Harpagon kan slet ikke tøjle sin angst for, at nogen skal stjæle fra ham. Hans mistænksomhed driver gæk med ham, og han dækker febrilsk over, at han har en stor pengekiste gravet ned i sin have. Hans børn og tjenere er opdraget til at spare, hvor der spares kan: " Hvorfor dog gå med paryk, når man kan nøjes med sit eget hår, der gror ganske gratis".

Harpagon er en gnier af den værste slags, som elsker sine penge højere end sine børn. Hans søn, Clèante, er forelsket i Mariane, som Harpagon tror, er fattig og billig i drift, så hende vil han selv have som hustru. Hans datter Elise elsker den unge Valère, som holder sin formue hemmelig, mens han - for at være nær Elise - gør tjeneste hos Harpagon. Men Elise skal - uden medrift - afsættes til en velstående, gammel mand, og Clèante er lovet bort til en rig enke. Harpagon forbliver gift med sine penge; han tager ikke ved lære og gøres derfor til grin - til glæde for alle som elsker en god komedie.

 

Klassisk komedie af Molière

Medvirkende: Kristian Holm Joensen, Mette Horn, Kristian Boland, Alexander Mayah Larsen, Jacob Weble, Mathilde Arcel Fock, Mads Reuther, Troels Malling og Sofia Cukic.

Producent: Folketeatret.

Iscenesættelse: Geir Sveaass