Et dukkehjem

Et Dukkehjem
Hvornår:
30.10.2020 kl. 20:00
Sted:
Viborg Teater

Gul serie - drama ( mulighed for spisning før forestillingen)

Så er det igen tid til at opleve den nordiske kanonforfatter Henrik Ibsens ægteskabsdrama om Nora og Helmer, nu med Det Kongelige Teater. På Viborg Teaters 100-års fødselsdag i 2009 opførte Folketeatret stykket. Kvindefrigørelse og kønsroller i ægteskabet er nok lige så aktuel nu, som da stykket blev skrevet i 1874. I ægteskabet i "Et dukkehjem" lever Nora som en "dukke i eget hjem". I de otte år ægteskabet varede, fik hun aldrig mulighed for at sige sin mening. Nora gør alt for sin mand - bl.a. optager hun i hemmelighed et lån, for at han kan gennemføre sin drøm om ære og agtelse. Måske er det hendes følelse som "dukke i eget hjem", der gør, at stykket slutter med, at Nora forlader hjem, mand og børn og går ud … hjem til hvor hun kom fra for at blive moden og voksen.

”Henrik Ibsens kontroversielle klassiker vækkes til live i en moderne udgave – men med eviggyldige temaer om menneskets forventninger til kærlighed, lidenskab og frihed.” 

 

Link til ’Et dukkehjem’ på turné https://www.dropbox.com/s/uakharday0gtksd/et-dukkehjem-nora-helmer-og-det-1-2-video.mp4?dl=0,

 

https://www.dropbox.com/s/34vwq23sjvyyxzl/et-dukkehjem-scenografien-turne-2-video.mp4?dl=0

Drama af Henrik Ibsen

Medvirkende: Sicilia Gadborg, Peter Christoffersen, Ida Cæcilie Rasmussen, Mikkel Arndt og Sofie Torp.

Producent: Det Kongelige Teater.

Iscenesættelse: Anna Balslev.

Varighed: En time og 30 min. uden pause.