Et dukkehjem

Et Dukkehjem
Hvornår:
31.10.2020 kl. 16:00
Sted:
Viborg Teater

Gul serie - drama

Så er det igen tid til at opleve den nordiske kanonforfatter Henrik Ibsens ægteskabsdrama om Nora og Helmer, nu med Det Kongelige Teater. På Viborg Teaters 100-års fødselsdag i 2009 opførte Folketeatret stykket. Kvindefrigørelse og kønsroller i ægteskabet er nok lige så aktuel nu, som da stykket blev skrevet i 1874. I ægteskabet i "Et dukkehjem" lever Nora som en "dukke i eget hjem". I de otte år ægteskabet varede, fik hun aldrig mulighed for at sige sin mening. Nora gør alt for sin mand - bl.a. optager hun i hemmelighed et lån, for at han kan gennemføre sin drøm om ære og agtelse. Måske er det hendes følelse som "dukke i eget hjem", der gør, at stykket slutter med, at Nora forlader hjem, mand og børn og går ud … hjem til hvor hun kom fra for at blive moden og voksen.

”Henrik Ibsens kontroversielle klassiker vækkes til live i en moderne udgave – men med eviggyldige temaer om menneskets forventninger til kærlighed, lidenskab og frihed.” 

 

Link til ’Et dukkehjem’ på turné https://www.dropbox.com/s/uakharday0gtksd/et-dukkehjem-nora-helmer-og-det-1-2-video.mp4?dl=0,

 

https://www.dropbox.com/s/34vwq23sjvyyxzl/et-dukkehjem-scenografien-turne-2-video.mp4?dl=0

Drama af Henrik Ibsen

Medvirkende: Sicilia Gadborg, Peter Christoffersen, Ida Cæcilie Rasmussen, Mikkel Arndt og Sofie Torp.

Producent: Det Kongelige Teater.

Iscenesættelse: Anna Balslev.

Varighed: En time og 30 min. uden pause.