Viborg Teaterforening

Sæsonprogram 2017-18

Kære teaterpublikum!

Hjørring kommune indviede i januar i år en helt ny teaterbygning. Realiseringen af et nyt teaterhus i en større dansk provinsby er en sjældenhed og dermed også en stor begivenhed.
I ni år har teaterchef ved Vendsyssel Teater, skuespiller Peter Schrøder, arbejdet for et nyt teaterhus i byen, og resultatet er blevet fornemt: Med en byggesum på knap 200 mio. kr. ligger et teaterhus på lidt over 4000 kvm med en stor teatersal til næsten 400 tilskuere + en musiksal og restaurant nu i Hjørrings bymidte.

Interessen for teater skal udvikles i de kommende år overalt i den danske provins – at se teater skal ikke kun være noget, der primært foregår i de større byer. Hjørring er gået i front, og med en stor investering ønsker byen at styrke sin kulturelle position og samtidig deltage i præsentationen af godt dansk teater.

I Viborg har vi i mange år kunne glæde os over at have en rigtig teaterbygning og vil i den kommende sæson sikre spændende opførelser inden for alle teatrets genrer – drama, komedie, opera, ballet og operette.

Det klassiske teater bliver bl.a. præsenteret af Teater 2 med Waage Sandø i hovedrollen som gamle Levin i Henri Nathansens teaterdrama ‘Indenfor murene’ – stykket opføres to gange på Viborg Teater – en sådan forestilling har altid haft stor interesse blandt vore mange medlemmer.

Teater 2 har tidligere besøgt Viborg Teater med gode forestillinger – derimod har BaggårdTeatret fra Svendborg sjældent været på turné – men da teaterselskabet valgte at sende deres store anmelderroste forestilling ‘Bertolt Brechts Svendborgdigte’ på
turne, var vi hurtige til at sikre en opførelse af forestillingen – det bliver et stort gensyn med Brechts flotte politiske sange og også et gensyn med sangeren Søren Huss, som fortolker Bertolt Brecht.

Det Kgl. Teater er på turne med en meget anderledes forestilling om demens, der har Henning Jensen i hovedrollen. På opera- og operettesiden bliver det nok dejlige gensyn for mange. Vi præsenterer nemlig h.h.v. ‘Rigoletto’ og ‘Den glade enke’. Shakespeare er også på plakaten: ‘Hamlet’ og ‘De lystige
koner’ – to klassiske Shakespeare-forestillinger, henholdsvis drama og komedie.

Igen i år har vi en særlig grøn serie med mere eksperimenterende forestillinger til særlig gode priser – en god mulighed for at følge med i det nye inden for scenekunsten. Vi har også et nyt tiltag i programmet i år, der henvender sig til det unge publikum – se fakta-boks side 22. Vi overgår nu til et nyt og mere tidssvarende billetsystem med print-selv billetter. Læs mere herom side 20.

Hermed byder Viborg Teaterforening alle velkommen til et spændende teaterår – 2017-18.
God fornøjelse.

Lars Munkøe
formand

Sidst opdateret: 01.06.2017