Viborg Teaterforening

Sæsonprogram 2018-19

Kære teaterpublikum!

Teater er for alle, og hvert år har vi altid i teaterforeningen fokus på at nå et stadig større publikum og dermed give endnu flere mulighed for spændende teateroplevelser. Også for den kommende sæson har vi tiltag, der skal få flere i teatret og ikke mindst det unge publikum.

Vi samarbejder med egnsteatret Carte Blanche om fire spændende og eksperimenterende forestillinger, der er optaget i GRØN serie, hvor der i alt er ni forestillinger – det fremgår af oversigten hvilke forestillinger, der er tale om. Prisniveauet er også attraktivt i grøn serie: 100 kr. for voksne og 70 kr. for unge under 25 år. Dermed er det muligt for alle at kunne opleve noget af det mest eksperimenterende i scenekunsten i dag. Vi håber, at også mange unge mennesker vil finde vej til teatret og opleve det nye og udfordrende.

Det klassiske repertoire er bredt og mangfoldigt: Vi har hele paletten på programmet – drama, perette/opera, musical og komedie. Sæsonens store dramaforestilling bliver Henrik Ibsens eventyrlige skuespil ‘Peer Gynt’. Forestillingen får turnépremiere på Viborg Teater, og det er lykkedes teaterforeningen at få den på programmet to aftener i træk. Dette mesterværk af Henrik Ibsen kan opleves med Preben Kristensen og Anette Støvelbæk i hovedrollerne. Gå ikke glip af dette eventyrlige drama om at være sig selv, uden af være sig selv nok!

Tre stjerneskuespillere: Lisbet Dahl, Sonja Oppenhagen og Susanne Heinrich møder vi i en rigtig lun komedie, ‘I sidste øjeblik’ – der har Piet Heins opfordring i sig: »Husk at elske, mens du tør det. Husk at leve, mens du gør det«. En festlig komedie om at have det sjovt, så længe man kan – og på scenen er der i hvert fald humor og komik.

Operaen er Giacomo Puccinis vidunderlige og dramatiske ‘La Boheme’, og sæsonens operetteforestilling er intet mindre end klassikeren inden for operette, nemlig ‘Flagermusen’ af Johann Stauss.

Sæsonen vil også, som noget nyt, tilbyde en julekabaret med bl.a. Jacob Morild, og den rigtige stemning bliver sat i scene med en dejlig julemenu.

I nærværende program præsenteres 40 teaterforestillinger – og der er teater for alle aldersgrupper, også for de mindste, som gennem teatret altid får helt store oplevelser.

Vi ønsker alle velkommen i Viborg Teater – byens kulturelle mødested for dem, som ønsker at opleve kvalitet og kunst i hverdagen.

God fornøjelse.

Lars Munkøe
formand for Viborg Teaterforening

Sidst opdateret: 21.09.2018