Et tysk liv

Torsdag 09. feb. 2023
Viborg Teater,
Gravene 23, 8800 Viborg
Find vej

Kirsten Olesen har spillet mange store roller på Viborg Teater. Denne gang er hun helt alene på scenen i rollen som Brunhilde Pomsel, Goebbels sekretær under 2. verdenskrig. Efter 70 år med tavshed om sine oplevelser gav hun i 2013 et interview til dokumentarfilmen og bogen ‘Et tysk liv’. Et vidnesbyrd om et liv før og under krigen tæt på en af verdens-historiens største forbrydere, Nazi-regimets propagandaminister Joseph Goebbels. Hendes hukommelse sættes på prøve – noget er belejligt at huske, andet ikke – den kollektive fortrængning slår revner og meget kommer frem i lyset – specielt forfølgelsen af jøder. Hun var autoritetstro og lukkede øjnene for det onde, hun selv var en del af.

Et tysk liv konfronterer os tillige med spørgsmålet om vort personlige medansvar for politiske begivenheder i dag – er der noget, vi ikke ønsker at vide?

 

Dokumentarteater af Christopher Hampton, baseret på dokumentarfilmen ‘Et tysk liv’ af Christian Krönes, Olaf Müller, Roland Schrotthofer og Florian Weigensamer. Blackbox Film & Media Productions (www.blackboxfilm.at). Teaterforlag: Nordiska ApS – København.

Medvirkende: Kirsten Olesen.

Producent: Det Kongelige Teater. Iscenesættelse: Liv Helm.
Varighed: En time 45 minutter uden pause.