Esben Just Solo

Ny Esben Just
Hvornår:
01.02.2015 kl. 20:00
Sted:
Viborg Musiksal

Sumpet, groovy og medrivende New Orleans jazz/blues.

Helt normal - Solopiano &  fortællinger.

 I sit nye show " Helt Normal" vil Esben Just prøve at overbevise, om ikke andre så sig selv, om at han er helt normal. At der intet forkert er i at posere i bar overkrop og to tommelfingre på et pressebillede. At Esbens kærlighed til musikken, som den finds lidt syd for hjertet, er det eneste saliggørende. At Esbens måde at angribe et flygel og en mikrofon samtidigt, er måden den ged skal barberes på. Og at Esben kan fortælle en historie, så man tror på det.

Selvtillid, charme og godt håndværk, kører den hjem for Esben, der qua sin tid i "trioen", må siges at være en yderst kapabel entertainer.

Hvad kan vi sige? Der venter publikum endnu en stor aften.

En lille Julehilsen fra Esben...

*

Efter i en årrække at have draget land & rige rundt med “ Trioen”, er Esben Just nu for anden gang i sin karriere på tur med et soloshow. Et show der, lig alt andet Esben Just er blandet ind i, har til formål at underholde, opløfte og glæde sit publikum.

Historier fra New Orleans, jazzens mytiske hjemby, fortællinger fra barndommens præstegård og sange fra de varme lande, vil danne rammen for denne aften, hvor Esben vil tage sit publikum med på en tur “ Way down yonder in New Orleans” ud på kanten af sædet og dybt ind i musikken.

Esbens kærlighed til bluesmusik formidles med boogie-basser der rykker og dundrer, mens højre hånden leverer filigran og guirlander af højeste karat. Den klassiske musik er også tilstede i Esben´s univers, og en livslang kærlighed til komponisten Chopin lader sig ikke skjule. Og selvfølgelig er Ray Charles også med på scenen, når Esben sætter sig bag mikrofonen.

Som fortæller har Esben en særlig evne til at tage sine tilhørere i hånden og sammen med dem opleve jazzbegravelser, gospelgudstjenester og secondlines på nærmeste hold, og så kan han usentimentalt formidle oplevelser om liv og død, så der bliver stof til eftertanke og lyst til at leve livet fuldt ud.

Kort sagt: Esben Just er på dansk grund i en klasse for sig, når det kommer til klaver med begge hænder, en vokal der kan trække alligatorer ud af panelerne og et scenenærvær der kan tænde ild i alle hjerter, der banker for håndspillet og swingende musik.

*

Det er sin egen sang, han synger, og det’ så der bliver lys over land og stjerner på himlen. Og så hedder han forresten Esben. Esben Just. Læg mærke til ham mine damer og herrer. Og øre. Værsgo musiklovers. Han er deres." Kim Larsen

 Esben Just; Danmarks bedste New Orleans pianist og sanger. Tommy Kenter