Kære teaterpublikum!

I 2022 fik vi fejret 300-året for dansk teater. Vi ser frem til, at dansk teater fra 2023 får succesfulde teater-år. Dette er absolut nødvendigt, hvis dansk teater skal overleve den kulturpolitiske afmatning ikke mindst efter Corona-tiden og de stigende energiudgifter, der belaster de store teatersale.

Men vi er fortrøstningsfulde i Viborg Teaterforening, og med det program, du netop nu står med, tror vi at kunne åbne op for et stort publikum til mange spændende teateroplevelser på Viborg Teater. I 2023 er Viborg Teater fuldt renoveret, og dermed har Viborg provinsens smukkeste og mest attraktive teater. Endnu engang tak til de private fonde (Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Anders Brøndums Velgørende Fond), der muliggjorde denne indsats til en værdi på knap 24 millioner kr.

Årets store dramaforestilling bliver ‘Fra Regnormenes liv’ af P. O. Enquist i Folketeatrets opsætning med bl.a. Ellen Hillingsø og Ole Lemmeke i hovedrollerne. Forestillingen opføres to gange på Viborg Teater, der er den helt rigtige ramme for spillet mellem H. C. Andersen og fru Heiberg. Folketeatret har et bredt repertoire, og vi viser i sæsonen alle deres turnéforestillinger, herunder den store familieforestilling ‘Skatteøen’.

Teaterforeningens program for 2023/24 indeholder en lang række forestillinger, heraf 12 forestillinger for børn og unge. Det er vigtigt, at børn og unge ser godt, professionelt teater – de er fremtidens teaterpublikum, og får de gode oplevelser fra en ung alder, fastholdes motivationen og ønskerne om at se godt teater.

En helt stor musikforestilling præsenterer vi med den jazzede teaterforestilling ‘Ta’ mig som jeg er’ om sangeren Grethe Ingmann. Det er intens musikdramatik og tankevækkende kvindehistorie på samme tid. På scenen vil vi opleve en forrygende Trine Pallesen med et stort orkester.

Det eksperimenterende teater er naturligvis fortsat en vigtig del af vores program. Den grønne serie indeholder syv spændende forestillinger. Prismæssigt er disse forestillinger også særdeles attraktive, og ofte er det berigende at opleve anderledes teater og fornemme, i hvilken retning scenekunsten også bevæger sig.

Vi er stolte over det alsidige program. Tiden efter pandemien har været svær for scenekunsten, nu glæder vi os til en stor og spændende teatersæson.

 

Lars Munkøe
Formand for
Viborg Teaterforening

 

 

En god gaveidé

Café

Teaterforeningens bestyrelse

Vedtægter