Kære teaterpublikum!

Når dette skrives (februar 2021), er det midt i en coronatid – næsten alt er lukket ned, også teatrets tilbud. Men når dette læses, håber jeg, at alt igen er næsten, som alt plejer at være, herunder teaterlivet.

Det er vigtigt, at det igen bliver muligt at få spændende kultur-oplevelser – og nu i et endnu mere spændende teaterhus. Renoveringen af Viborg Teater er i fuld gang og måske endda afsluttet, når dette læses. Målet er, at publikumsfaciliteterne skal være endnu mere attraktive – lige fra teatrets indgangsparti til garderobeforhold og nye stole m.v. i teatersalen. Det er en stor proces at sikre det smukke teater den helt rigtige renovering og fornyelse. Økonomisk har det kun kunnet lade sig gøre på grund af stor velvilje fra private fonde, der økonomisk har stået for den samlede renoveringsopgave – en stor tak til Aage og Johanne Louis-Hansens fond, Augustinus Fonden og Anders Brøndums Fond. Uden disse fonde havde det ikke været muligt at gennemføre den tiltrængte renovering af Viborg Teater med C. F. Møller Architects som rådgiverfirma for projektet.

Dansk teater kan i 2022 fejre 300-års-jubilæum, da det i 1722 var første gang, der blev spillet offentligt teater på dansk. Begivenheden fandt sted på teatret i Lille Grønnegade i København under ledelse af Ludvig Holberg. Den første forestilling var Molières ‘Gnieren’ og hurtigt derefter fik Holberg sin dramatikerdebut med ‘Den politiske Kandestøber’. Denne forestilling er dog ikke på teaterforeningens repertoire for sæson 2021–22, men vi fejrer det første halvår af jubilæumsåret med en perlerække af spændende forestillinger for både voksne og børn.

Teaterforeningens program rummer såvel drama og komedie samt operette og dans. For første gang vil Holstebro Dansekompagni optræde på Viborg Teater. Vi har længe haft fokus på Holstebro Dansekompagni – det er et spændende og eksperimenterende danseteater, og deres første forestilling på Viborg Teater hedder ‘The Danish Girl – The dance‘. Bellevue Teatret gæster os også for første gang, det bliver med Strindbergs drama ‘Frk. Julie’. Folketeatret præsenterer ikke mindre end fem forskellige forestillinger, herunder en stor familieforestilling over Astrid Lindgrens berømte historie om ‘Pippi Lang-strømpe’. Årets dramaforestilling fra Folketeatret er Harold Pinters berømte ‘Bedrag’, og ny dansk dramatik fra Rikke Wölcks hånd er forestillingen ‘Maddiker’ med Bodil Jørgensen, Rikke Wölck og Jannie Faurschou på rollelisten.

Også i denne sæson præsenterer vi – i Grøn serie – en række spændende teaterproduktioner fra mindre teaterselskaber. Disse forestillinger tilbydes til en særlig favorabel billetpris. Bådteatret har lavet en teaterversion over Danmarks udskældte statsminister under 2. verdenskrig, Erik Scavenius, og Louise Schouw fortæller med sit teater Marie Grubbes dramatiske livshistorie.

Knap 40 forestillinger er på repertoiret – i programmet fortæller vi om dem alle.

Det er en fornøjelse i den kommende sæson at kunne tilbyde teater i endnu mere attraktive rammer – i et rigtigt teater.       

God fornøjelse!

 

Lars Munkøe

Formand for Viborg Teaterforening

En god gaveidé

Gavekort kan udelukkende købes og indløses ved henvendelse til kontoret! Gavekortet gælder til Viborg Teaterforenings og Viborg Musiksals arrangementer !

Café

Pausedrinks kan bestilles før forestillingen, så står det klar til pausen! Foyeren bliver åbnet allerede en time før forestillingen - der er således tid til at bestille pausedrinks og til evt. at nyde en kop kaffe eller en drink, inden dørene åbnes. Dørene til garderoberne og første sal åbnes en halv time før forestillingen begynder.

Teaterforeningens bestyrelse

Viborg Teaterforening afholder generalforsamling på Viborg Teater i 4 kvartal. Dato oplyses ved annoncering i "Viborg Nyt". Bestyrelsens medlemmerne vælges for 2 år ad gangen!
Vedtaegter