Kære teaterpublikum!

Teater er populært – publikum svigter ikke. Det er generelt for hele landet og heldigvis også i Viborg. Scenekunsten rummer alt det, vi kan savne i den digitale hverdag: nærvær, sanselighed og en fortælling, der giver energi til hverdagen. Teatret er sjældent det flygtige, men det, der giver perspektiv, underholdning og indblik. Sådan bliver det også med det kommende års teaterprogram, som Viborg Teaterforenings bestyrelse har sammensat – vi præsenterer det hele: satire, ny dansk dramatik, klassisk teater, dans, opera, sang og komedie.

I denne sæson kan vi igen byde Den Jyske Opera velkommen, og det bliver med Verdis store opera ‘Rigoletto’. Operaen opføres i Tinghallen, der nu er blevet ombygget, og det bliver spændende igen at opleve en storslået opera i en koncertsal, der også kan huse et symfoniorkester med 56 musikere. Vi ser frem til, at de store operaforestillinger igen er vendt tilbage til Viborg.

Det Kongelige Teater kommer med to meget spændende forestillinger: ‘Et dukkehjem’ af Henrik Ibsen med Sicilia Gadborg Høegh og Peter Christoffersen i hovedrollerne. Det over 100 år gamle drama har ikke mistet sin aktualitet: udover at være et ægteskabsdrama handler det om vores trang til frihed og behov for at få lov at være, som vi inderst inde er. Forestillingen opføres to dage – henholdsvis en aften- og en eftermiddagsforestilling – så kan vi med dette storslåede drama tilgodese de blandt vort publikum, som helst vil undgå at gå ud de mørke aftner.

Den anden forestilling fra Det Kongelige Teater er ‘Et tysk liv’ med Kirsten Olesen på scenen. Goebbels’ sekretær, Brunhilde Pomsel, fortæller om det tyske folks uvidenhed og passivitet under det nazistiske styre og den kollektive skyld, der fulgte efter. Det er fornemt, at vi i denne sæson kan byde Det Kongelige Teater velkommen med to helt store teaterforestillinger – det glæder vi os til!

Men der er naturligvis også meget andet spændende scenekunst: Folketeatret kommer til Viborg med fem spændende forestillinger heriblandt en stor familieforestilling: ‘Robin Hood’, dramatiseret af Ken Ludwig, og det må siges at være oplagt at give os alle et levende skuespil om eventyret i Sherwood. Denne store familieforestilling opføres hos os to gange – og det samme gælder den kendte og elskede operette-komedie, ‘Sommer i Tyrol’. Det bliver en fornøjelse igen at lytte til de kendte og elskede toner.

‘Blinkende lygter’ gik for fulde huse på Nørrebro Teater og er nu kommet på turné – den kendte film overført til teatret bliver spændende at opleve. Kit Johnsons danseteater kommer for første gang til Viborg, og det bliver med to danseforestillinger: ‘Stigma’ og ‘Engle’. Nyt teater vil primært blive præsenteret i grøn serie, så vær meget opmærksom på disse forestillinger, der oftest er meget eksperimenterende og præsenterer det nyeste inden for dansk scenekunst.

Jeg har kun nævnt få af de mange forestillinger, vi præsenterer i sæsonen – gå på opdagelse i programmet – der er teater for alle.

Viborg Teaterforening ønsker alle velkommen i Viborg Teater – byens kulturelle mødested for de, som ønsker at opleve kunst og kvalitet i hverdagen. Ligesom film skal ses i biografen, skal teater opleves i et rigtigt teater, Viborg Teater!

God fornøjelse!

Lars Munkøe

Formand for Viborg Teaterforening

En god gaveidé

Gavekort kan udelukkende købes og indløses ved henvendelse til kontoret! Gavekortet gælder til Viborg Teaterforenings og Viborg Musiksals arrangementer !

Café

Pausedrinks kan bestilles før forestillingen, så står det klar til pausen! Foyeren bliver åbnet allerede en time før forestillingen - der er således tid til at bestille pausedrinks og til evt. at nyde en kop kaffe eller en drink, inden dørene åbnes. Dørene til garderoberne og første sal åbnes en halv time før forestillingen begynder.

Teaterforeningens bestyrelse

Viborg Teaterforening afholder generalforsamling på Viborg Teater i 4 kvartal. Dato oplyses ved annoncering i "Viborg Nyt". Bestyrelsens medlemmerne vælges for 2 år ad gangen!
Vedtaegter