Bertolt Brechts Svendborgdigte

Svendborgdigte
Hvornår:
09.02.2018 kl. 20:00
Sted:
Viborg Teater

Lyrik og musik - Gul serie

Bliver fred til krig, lige så naturligt som vinter bliver til forår?

En digter er flygtet – Bertolt Brecht – fra brændende bøger, censur og forfølgelse og forsøger med sine digte at sætte ord og billeder på den verden, han elsker og frygter.

Søren Huss, forsanger i Saybia og en af Danmarks stærkeste sangskrivere, skaber musikken og medvirker i forestillingen sammen med den danske skuespiller Jens Gotthelf og den tysk-amerikanske skuespiller Leif Eric Young.

Bertolt Brecht er kendt som en af teatrets store dramatikere, men ikke alle ved, at han også regnes for en af verdenslitteraturens store lyrikere i det 20. århundrede. Digtsamlingen ‘Svendborgdigte’ er fra 1939, skrevet under »det danske stråtag«, huset ved Skovbostrand i Svendborg og giver et skræmmende aktuelt billede af Europa set med en politisk flygtnings øjne.

Svendborgdigte blev en stor succes for BaggårdTeatret i Svend-borg, og det er fornemt, at teatret nu tager forestillingen på turné, så Bertolt Brechts sange og digte kan opleves i alle dele af landet. Pressen var ovenud begejstret for forestillingen og for Søren Huss’ musik og sang.                     

Se videolink her!

Bertolt Brecht – Lyrik og musik

Medvirkende: Søren Huss, Leif Eric Young og Jens Gotthelf.
Producent: BaggårdTeatret.
Iscenesættelse: Petra-Leonie Pichler.

Varighed: En time og 15 min. uden pause.                   
Priskategori: 1

Maks. 200 personer, kun A-billetter.