Shakespeares kærlighedsdigte

Shakespearekonsert 379x180
Hvornår:
25.09.2020 kl. 20:00
Sted:
Viborg Teater

Musikken taler og tale bliver musik

Der venter tilhørerne en helt særlig og stemningsfuld oplevelse, når skuespilleren Søren Ruby fremfører en perlerække af Shakespeares berømte sonetter. Med sig har han Duo al Dente, Kirsten Lund Jensen på fløjte og Per Weile Bak på lut, som akkompagnerer med musik fra Shakespeares tid.

Selv om det er mere end 400 år siden Shakespeare døde, er hans værker stadig sprællevende. Shakespeares kærlighedsdigte, også kaldet sonetter, beskriver kærligheden i dens mange facetter, og teksternes mange lag indeholder dyb indsigt i menneskelige relationer.

Gennem alle Shakespeares værker bruges musik til at formidle følelser lige fra glæde til melankoli, fra passion til bitter resignation. De tre kunstnere har sammensat et smukt forløb, hvor oplæsning suppleres og akkompagneres af musik fra Shakespeares tid af komponister som Dowland og Holborne.

I centrum står Søren Ruby, som med sublim indlevelse formidler Shakespeares tekster, så både håb og kærlighed kommer helt ind under huden. Musikken leveres af Duo al Dente, der er kendt for deres smukke fortolkninger af historisk musik spillet med både nærvær og glimt i øjet. 

 

Medvirkende: Søren Ruby - oplæsning, Duo al Dente: Kirsten Lund Jensen - blokfløjte, Per Weile Bak - lut

Varighed: en time uden pause.