Morgendagens dirigenter

Fredag 28. okt. 2022
Viborg Musiksal,
Gravene 25, 8800 Viborg

Prinsens Musikkorps åbner igen i år dørene for dirigentstuderende på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og deres lærer, dirigent Giordano Bellincampi.

Bellincampi har arbejdet sammen med Prinsens Musikkorps ad flere omgange, men denne gang kommer han ikke alene - han har nemlig følgeskab af nogle af landets spirende dirigentstuderende.

Når man studerer direktion, har man ikke et orkester at øve på til daglig - selvom orkestret i og for sig er ens instrument. Derfor er det utroligt vigtig for landets kommende dirigenter, at de får erfaring med at dirigere orkestre. Det er derfor vigtigt for Prinsens Musikkorps at stille sig til rådighed og derigennem være med til at udvikle de unge.

I løbet af ugen har musikkorpset prøver sammen med de dirigentstuderende, hvor Giordano Bellincampi hjælper de studerende på vej. Det er nemlig også ofte noget ganske andet at stå foran et militærorkester, end at stå foran et symfoniorkester, som de studerende oftest stifter bekendtskab med. Blandt andet skal de mestre et mere alsidigt og varieret repertoire til koncerten med Prinsens Musikkorpsl.

Publikum kan derfor også se frem til et varieret program med både højskolesange, balletmusik samt et helt nyt arrangement af danske Sebastians mange, folkekære sange.

Til koncerten kan publikum også høre Giordano Bellincampi fortælle om sit arbejde med landets spirende dirigenttalenter, og hvad der er afgørende for en dirigent, når man skal skabe musik med et orkester. Det bliver et interessant kig i dirigenternes værktøjskasse.

 

Arrangør: Prinsens Musikkorps

Dirigent: Dirigentstuderende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i samarbejde med Giordano Bellincampi