Dette arrangement er udløbet

Väsen

Tirsdag 26. apr. 2022
Viborg Musiksal,
Gravene 23, 8800 Viborg
Find vej
Online billetsalg

Väsen Duo, Mikael Marin og Olov Johansson har gennem 37 år med intens sammenspil og turné forfinet deres lyd og deres optræden i det omfang, at de i dag er unikke i deres art. Med deres legende og perfekte samspil synes de at trodse fysikkens love i det, der ser ud til at være telepatisk kommunikation.

Musikken er intens, dynamisk og fuld af humor. Ved hjælp af øjeblikkets inspiration skaber de deres helt eget musikalske sprog, der i sin appel er lige så moderne som det er gammelt. Med fundamentet solidt rodfæstet i generationer af den svenske Uppland spillemandeltradition har de altid deres øjne nysgerrigt rettet mod nye musikalske mål.

Nu går de på eventyr blandt gamle fine musikere, historier og trad-sange. Med deres nye lyd og en række nye kompositioner bryder de også nye baner. Du vil derfor kunne opleve både sølv-basharpe, oktavharpe, tre radet nøgleharpe, violon-cello da spalla og en blå elektrisk bratsch.

Olov & Micke har spillet sammen siden 1983, da de mødtes på oktober mødet i Uppsala og opdagede, at de havde et stort fælles repertoire og en lignende måde at spille på. Det viste sig, at Micke var rejst til Ivar Tallroth i Uppsala og lærte sange, og Olov var rejst til Curt Tallroth i Harbo. De var blevet introduceret til den rige Bohlin / Tallroth-tradition af de to brødre. Olov & Micke begyndte at spille intenst sammen og udgav deres første udgave "Det rister i Örat" i 1985. Siden da har de spillet sammen gennem alle årene i Väsen.

En helt ny video med den første sang fra albummet:

https://www.youtube.com/watch?v=_JM73DSNj1g